Koktél: blog

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja

ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNY ÖTVENEN TÚLIAKNAK!

Azon gondolkodsz, hogy manapság hol lehet kulturáltan szórakozni, a barátokkal közösen eltölteni egy estét? Vagy új saját korosztályodhoz tartozó emberekkel megismerkedni, új kapcsolatokat szerezni? Szereted a jól táncolható slágereket és szívesen hallgatnád élőben azokat?

Ez esetben itt a helyed, velünk ..

A kezdeményezés célja, hogy kialakuljon egy olyan zártkörű, akár klubszerűen működő rendszer, ahol minden hónap második szombatján majdnem ugyanazok az emberek találkoznak össze és érzik jól magukat egy összeszokott társaságban.

Tovább 

 

network.huEz is egy közkedvelt, régi koktél. Először Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixere készítette az 1930-as években. A sztori szerint éppen egy Duplex-et készített, ami száraz és édes vermutból, valamint narancslikőrből állt, amikor a főnöke arra utasította, hogy azonnal találjon ki valami újat az egyik előkelő vendég számára.

 

Johnnie a Duplexből kiindulva összekutyult egy teljesen új ízt - ami állítólag nagyon ízlett a finnyás vendégnek-, és a bronx-i állatkertről nevezte el, mindenki tippelhet, hogy miért.

Tovább 

 

2009. június 23-24-én zajlott a „Bar 09” (The Bar Show 2009 London)  elnevezésű rendezvény Londonban, az Earls Court kiállítási centrumban. Ez a kilencvenes évek vége óta szerveződő báripari szakkiállítás az egyik legrégebbi és legrangosabb szakipari program az európai régióban.


network.hu


A kiállítás két napja alatt komoly prezentációk, versenyek és előadások zajlanak reggeltől estig. Találkozhatnak a forgalmazók, tulajdonosok, bártenderek és beruházók, lehetőség nyílik kapcsolatteremtésre, üzletek kötésére, tanulásra és fejlődésre a teljes szakmai sajtó megjelenése mellett. Idén többezer, a vendéglátás területén dolgozó profi szakember és 150 kiállító jelent meg az Earls Court kiállítótermeiben.

Tovább 

Jön a partyk, bálok és vacsorák ideje. Ha szeretnél elcsábítani egy sármos pasit, aki a bárpultnál ül, csak ülj le mellé, rendelj egy Brandy Crustát és vedd le a lábáról. Meglátod a tenyeredből fog enni.

 

De ha szeretnél felkészülni az ital ízére, készítsd el már otthon a Brandy Crustát!

 

 

Hozzávalók 1 személyre
.
Citromlé
Cukor
1 darab citromhéj
½ citrom leve
1 bárkanál cukor
1 öntet Angostura
1 bárkanál Maraschino-likőr
1 bárkanál fehér Curacao
4 cl konyak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése


A pezsgőspohár szélét először citromlébe, majd cukorba mártsd bele.

Tovább 

network.hu

 Margarita

Az egyik legnépszerűbb tequila-alapú koktél. Nevéről megoszlanak a vélemények, az a biztos csupán, hogy egy hölgy ihlette a névadó mixert.

 

A legnépszerűbb verzió szerint egy amerikai színésznőről, Marjorie King-ről kapta a nevét 1948-ban. A hölgy allergiás volt minden szeszre, kivéve a tequilát. Az egyik hotelben a spanyol mixer az ő tiszteletére keverte ezt az italt, és nevezte el Margaritának, ami a Marjorie spanyol megfelelője.

 

Összetevői: tequila, Triple Sec vagy Cointreau, limelé és jégkockák, de limelé helyett szoktak bele citromot is facsarni.  Ezt az italt kétféleképpen készítik: shakerrel, vagy simán jéggel összekeverik.

Tovább 

A Grey Goose, a világ egyik legjobb vodkakészítő cége, vérbeli franciaként ad a külsőségekre. 2 extravagáns bárjukat szeretném most bemutatni.

 

 

network.huBrüsszelben a Puresang nevű, kedvesen elszállt kreatív céggel készíttették el bárjukat. (Honlapjuk: www.puresang.com

aki megnézi, meg fogja érteni, mire gondolok.) Viszonylag kis helyre kellett egy kifejezetten trendi, elit bárt kialakítani, úgy, hogy egyfajta konferenciateremként is tudjon funkcionálni. A design olyan, mintha egy jégbarlangban lennénk, sok szürke és kékesfehér színárnyalat, csillogó fémek, üvegek, tükrök, háromszögletű, éles, szabálytalan formák.

Tovább 

network.hu1862-ben, addigi tapasztalatait és kipróbált receptúráit összegezve jelentette meg The Bon Vivant's Guide or How to Mix Drinks”. („Ínyencek kalauza, avagy hogyan keverjük az italokat”) című könyvét, koktél receptjeivel, illetve a koktélkeverés alapjaival, ez volt az első komoly koktélirodalom. Ekkoriban ragadt rá a „Professzor” név (ne feledjük, 32 éves meglett öregemberről beszélünk), és emiatt is nevezik őt Amerikában az amerikai koktélok atyjának.

Tovább 

network.huHa van a koktélok történetének emblematikus figurája, akkor Jerry (Jeremiah) Thomas biztosan az. 1830-ban született New Yorkban. New Haven-ben, Connecticutban tanulta ki az italkeverés (akkori) fortélyait, majd. Kaliforniába ment ahol éppen dúlt az aranyláz. Igazi vendéglátós csibészként a bármixerkedés mellett kocsmai vidám műsorokat is szervezett, illetve természetesen kivette részét az aranyásásból és kereskedelemből.

 

21 évesen visszatért New Yorkba, majd megnyitotta első szalonját, amit csak egy rövid ideig vezetett, mert „turnézni” indult, végigjárta St.

Tovább 

network.huEzen történetek mindegyike megmagyarázza a név eredetét, de valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mi az igazság. Annyi bizonyos, hogy az első feljegyzés, ami megfogalmazza mi is a koktél, 1806-ban jelent meg New Yorkban, a Hudson folyóiratban. Ebben a koktélt "különböző alkoholos italokból, cukorból, vízből és keserűkből készült serkentő italnak" nevezik. A könyvben nincs szó a név eredetéről.


Az első igazi koktélkönyv viszont jóval később, az 1860-as években jelent meg (szintén a név eredetének megfejtése nélkül), Jerry Thomas írta, címe: „The Bon Vivant's Guide or How to Mix Drinks”.

Tovább 

network.huA koktél, (cocktail) lefordítva „kakasfarok”. Sok értelmet nem látni ebben a névben. Annyit tudunk, hogy Amerikából ered, és vannak népszerű legendák az eredetéről, de ahogy nekünk is csak szájhagyomány útján terjedő, és sajnos bizonyíthatóan nem igaz történeteink vannak a bikavér elnevezésről (pedig az egy sokkal kézenfekvőbben magyarázható név), hivatalosan az amerikaiak sem tudják, hogy honnan jött a kifejezés.

 

Azért álljon itt egy pár legenda: az egyik legismertebb történet szerint úgy 250-300 éve az amerikai katonák Axolotl mexikói király udvarában kaptak egy helyi italkülönlegességet, aminek a nevét összekeverték a királylány nevével (Xoctl), aki az italt felszolgálta és így lett a kevert italok neve: koktél.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu