Koktél Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja - 2009. április

A skót Whisky


network.hu

A skót (scotch) jelző azt mutatja, hogy a whiskyt azon a tájon főzték és érlelték,  amelynek a nevét viseli. A scotch minden whisky közt a legösszetettebb, egyszerre édes és száraz, az ízek sajátos és szokatlan keveredésével.


 Az édes ízt a whisky fő összetevőjétől, az árpamalátától kapja, az egyedüli alkotóelemtől, amely az ital legfőbb jellemző tulajdonságát határozza meg. A whisky száraz jellegét a helyi mocsarakból származó tőzeggel futott kemencékben szárított, füstös aromájú árpamalátától, valamint a hangás és tőzegmocsaras területeken átrohanó patakok vizétől nyeri.

Tovább 

  • network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  1 Amire szükségünk lesz

 

fél kiló porcukor

fél liter habtejszín

fél liter vodka

6 tojás

egy rúd vanilia

 

  • 2 Forraljunk! Vegyünk elő egy legalább 1-másfél literes tálat, majd öntsük bele először a tejszínt. Ehhez adjuk hozzá a porcukrot, majd az egészet helyezzük kis lángra.

Tovább 

 

A KOKTÉLOK ALAPJA


network.hu A koktél alapvető és megkülönnböztető összetevője, mely mindig a teljes ital­mennyiség több mint 50%-a. Valójában azonban, ritka kivételtől eltekintve, a tel­jes tömeg több mint 75%-át jelenti. Az igazat megvallva az alapnak mindig egy­nemű szeszes italnak kell lennie, mely fő jellegzetességével meghatározza a kok­tél tipusát, mint peldául a gin a Martini-ét, a whisky a Manhattanét, vagy a rum a Daiquiriket. Bizonyos korlátok között azonban kombinálni lehet két vagy több (ez utóbbi igen veszélyes) szeszes italt mint alapot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szép összefoglaló):):)

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu