Koktél Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 682 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja - 2009. szeptember

Az őszről mindig kicsit az elmúlás, az őszi fáradtság, a depresszió, a korán sötétedés jut eszembe. Ezért most kaptam az alkalmon, és olyan örömforrásokra vadásztam, amik megszépíthetik, édessé teszik, sőt talán megkedveltetik szegény őszt, mely tulajdonképpen színeivel az egyik legszebb hónapunk.

 

 

Álljon itt öt vagány koktél, ötféle stílusos ruhával, hogy az ősz is kedvenc hónapunk legyen.

 

 

network.hu

 

Zöld - Twini Julep


Hozzávalók:

 

- 12 cl Twinnings Green Tea&Mint

- fél lime

- 4-5 mentalevél

- 2 kk.

Tovább 

 

network.huAz abszolút ász, legalábbis hazai viszonylatban ez viszi a prímet. Valószínűleg a létező legerősebb koktélok egyike, félelmetes hírét csak a divatos fogyasztási metódusa előzi meg.

 

 

Ha ilyet rendelünk egy bárban, készüljünk fel rá, hogy kettőnél többet sehol sem fognak kihozni nekünk, de ebből mi profitálhatjuk a legtöbbet, bízzunk a szakemberek ítéletében.

 

Összetevői: Grenadine szirup, Sambuca (olasz likőr, amelyet főként ánizzsal és feketebodzával ízesítenek, alkoholtartalma 40%), görög brandy, egy bivalyerős rumfajta (80%) kerül az egyik pohárba.

Tovább 

 

Szintén egy árulkodó nevű koktélról van szó. A kamikaze japán szó, jelentése: isteni szél. És ennek megfelelően szélvész gyorsan lerészegedhetünk tőle, utána pedig úgy érezhetjük magunkat, mint akinek az agyán átfúj a szél, vagy mint az autentikus kamikázék egy sikeres bevetés után.

 

 

network.hu

 

 

Ragozhatnánk tovább is, de a lényeg annyi, hogy ez a kis savanyú koktél felespohárban kerül elénk, egyhajtásra fogyasztjuk, a vodka lefagyasztott ízét nem is érezzük, és eleinte a hatását sem.

Tovább 

2009. június 23-24-én zajlott a „Bar 09” (The Bar Show 2009 London)  elnevezésű rendezvény Londonban, az Earls Court kiállítási centrumban. Ez a kilencvenes évek vége óta szerveződő báripari szakkiállítás az egyik legrégebbi és legrangosabb szakipari program az európai régióban.


A második napon a tokiói Suzuki Takayuki adott elő arról, hogyan is kell a japán precizitást a koktélospohárba transzformálni megfelelő szakértelemmel és eszközhasználattal.

Tovább 

 

network.hu

Ezt a beszédes nevű koktélt egy Donn Beach nevű bártulajdonos keverte először az 1930-as években. Egyik barátján tesztelte az ízeket, akinek annyira ízlett a keverék, hogy rögtön hármat le is tolt belőle. Következő nap úgy fogalmazott, hogy inkább halottnak érezte magát semmint élőnek az eset után. Így kapta a Zombie nevet, és ezek után éveken keresztül fejenként legfeljebb két koktélt lehetett fogyasztani Donn bárjaban.

 

 

Napjainkra a recept átalakult kissé, rengeteg változata létezik, ami viszont közös bennük az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütős.

Tovább 

ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNY ÖTVENEN TÚLIAKNAK!

Azon gondolkodsz, hogy manapság hol lehet kulturáltan szórakozni, a barátokkal közösen eltölteni egy estét? Vagy új saját korosztályodhoz tartozó emberekkel megismerkedni, új kapcsolatokat szerezni? Szereted a jól táncolható slágereket és szívesen hallgatnád élőben azokat?

Ez esetben itt a helyed, velünk ..

A kezdeményezés célja, hogy kialakuljon egy olyan zártkörű, akár klubszerűen működő rendszer, ahol minden hónap második szombatján majdnem ugyanazok az emberek találkoznak össze és érzik jól magukat egy összeszokott társaságban.

Tovább 

 

network.huEz is egy közkedvelt, régi koktél. Először Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixere készítette az 1930-as években. A sztori szerint éppen egy Duplex-et készített, ami száraz és édes vermutból, valamint narancslikőrből állt, amikor a főnöke arra utasította, hogy azonnal találjon ki valami újat az egyik előkelő vendég számára.

 

Johnnie a Duplexből kiindulva összekutyult egy teljesen új ízt - ami állítólag nagyon ízlett a finnyás vendégnek-, és a bronx-i állatkertről nevezte el, mindenki tippelhet, hogy miért.

Tovább 

2009. június 23-24-én zajlott a „Bar 09” (The Bar Show 2009 London)  elnevezésű rendezvény Londonban, az Earls Court kiállítási centrumban. Ez a kilencvenes évek vége óta szerveződő báripari szakkiállítás az egyik legrégebbi és legrangosabb szakipari program az európai régióban.


network.hu


A kiállítás két napja alatt komoly prezentációk, versenyek és előadások zajlanak reggeltől estig. Találkozhatnak a forgalmazók, tulajdonosok, bártenderek és beruházók, lehetőség nyílik kapcsolatteremtésre, üzletek kötésére, tanulásra és fejlődésre a teljes szakmai sajtó megjelenése mellett. Idén többezer, a vendéglátás területén dolgozó profi szakember és 150 kiállító jelent meg az Earls Court kiállítótermeiben.

Tovább 

Jön a partyk, bálok és vacsorák ideje. Ha szeretnél elcsábítani egy sármos pasit, aki a bárpultnál ül, csak ülj le mellé, rendelj egy Brandy Crustát és vedd le a lábáról. Meglátod a tenyeredből fog enni.

 

De ha szeretnél felkészülni az ital ízére, készítsd el már otthon a Brandy Crustát!

 

 

Hozzávalók 1 személyre
.
Citromlé
Cukor
1 darab citromhéj
½ citrom leve
1 bárkanál cukor
1 öntet Angostura
1 bárkanál Maraschino-likőr
1 bárkanál fehér Curacao
4 cl konyak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése


A pezsgőspohár szélét először citromlébe, majd cukorba mártsd bele.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu