Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | Menyhárt Miklós | 0 hozzászólás
azaz "freestyle bartending", a koktélzsonglõrök mestersége. Üvegeket dobálnk, poharakat pörgetnek, shakert forgatnak, jégkockával bûvészkednek, kiskanalat hajlítanak...elképesztõ mutatványokkal szórakoztatják a tisztelt fogyasztót. Ez a felettébb dinamikus, tengeren túlról eredõ tudomány egyre nagyobb teret hódítnálunk is, bálokon, rendezvényeken, megnyitókon, partykon. Sokszor szinte hisztérikusan rajongva ünepelnek egy-egy tehetséges flair barmant.
Egy Flair Bartender nem csak a mixelést rázza ki kisujjból, de elsajátítva a stílust, a mûvészi kifejezésmódot, a mozdulatokat még nagyob népszerûségre, és forgalomra számíthat.
16 éve | Menyhárt Miklós | 0 hozzászólás
Én csak így hívom az alkoholmentes koktélokat, és mivel alkoholt ritkán, alkalmanként fogyasztok, a koktélt viszont nagyon szeretem, vadászom a legjobbakat. Íme, néhány különleges gyümölcs- és zöldség koktél recept szesztilalom idejére:
Bora Bora
1 dl ananászlé
6 cl marajcualé
1 cl grenadin szirup (azaz gránátalma szirup)
1 cl citromlé
A hozzávalókat shakerben keverjük, és vizespohárban szívószálal, díszítéssel szervírozzuk.
(a grenadin szirupot mi magunk is elkészíthetjük, ehhez csupán 4 liter víz, 4 kiló cukor, és másfél kiló gránátalma kell.
|
|
16 éve | Menyhárt Miklós | 0 hozzászólás
Ha év vége, akkor számvetés, a koktéloknak is kijár a maguk kis slágerlistája. Íme 2008 legkedveltebb koktéljai:
1. Mojito
2. Margarita
3. Pina Colada
4. Punch exotic
5. Sex on the beach
6. Caipirinha
7. Tequila Sunrise
8. Blue Lagoon
9. Cuba Libre
10. Bloody Mary
11. Cosmopolitan
12. B-52
13. Daiquiri
14. Zombie
15. Americano
16. Gin Fizz
17. Long Island Ice Tea
18. Amour
19. White Russian
20. Kiss Cool
A nagy kedvencem sajnos csak utolsó elõtti helyre futott be az év végi összesítésben, (szégyenszemre!) de én maradok a jó öreg fehérorosznál, jövõre is.
16 éve | Havasi László | 0 hozzászólás
A következõ nagyobb kategória a legismerteb és legközkedveltebb italokat sorolja be, így:
2. Long Drinks
Bucks - vagy szódával, vagy valamilyen szénsavas üdítõitallal készült frissítõ. De készülhet habzó borból, vagy pezsgõbõl is.Eredetileg gin alapú koktél volt, ez ma már nem megkötés, bármilyen töménybõl készülhet.
Frozen - ez a koktél direkt módon, tumbler pohárban készül, égetett szeszbõl és citromlébõl, szénsavas üdítõvel, vagy könnyû almaborral, habzóborral, gyömbérsörrel nyújtva - és persze sok jéggel.
16 éve | Medve Zsolt | 0 hozzászólás
Szilveszter előtt pezsgős koktélokról beszélgettünk a mai Női Magazinunkban. Jó tanácsokkal, otthon is elkészíthető italok receptjével segített Ludányi István mixer.
Koktélok sokfélék vannak, már az egyszerű méz vagy gyömbérsör is annak számít. Műsorunkban nem a kevcert italok történetéről, hanem az otthoni alapanyagokból Szilveszter estéjére elkészíthető italokról beszélgettünk Ludányi István mixerrel.
Minden szilveszterkor bezárunk egy ajtót, mögötte hagyva gondot, bánatot, a hétköznapok szürkeségét, és kinyitunk egy újat, amely derűt, boldogságot és sikert ígér. De addig is, amíg a siker várat magára, menjünk elébe a derűnek: kezdjük el az új évet finom, egzotikus koktélokkal!
16 éve | Medve Zsolt | 0 hozzászólás
Hamarosan eljön Szilveszter éjszakája, amikor mindenki ünnepli az év legvégét és köszönti az új évet. Szeretünk ilyenkor barátainkkal lenni, a hangulat fokozására pedig jó kis italokat fogyasztani.
A következő oldalon nagyon finom koktélok elkészítésének módját mutatják be, mint például a Bellinit, a Champagne Cocktailt vagy a Holy Bucketet.
A recepteket itt találod!
Ha nem is készülünk mixernek, nem árt tudnunk, már csak illendõség miatt is, milyen koktélfajták léteznek. Ebben a sorozatban négyféle besorolásról olvashattok.
1. Short Drinks
Daisies - ezek a kotélok minden esetben pálinka alapúak (leggyakrabban Bourbon ), citromlével, valamint egy kávéskanálnyi grenadin sziruppal (vagy más piros gyümölcsnektárral) shakerben készülnek, és kicsi, 12 cl-es poharakba, jégkockákra töltve tálalják õket. Általában friss mentalevéllel, vagy friss gyümölccsel díszítik, néha szénsavas ásványvízzel nyújtják.
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
Étkezés el?tt fehér ürmöst tegyünk vendégeink elé. Fogyasztása a legkellemesebb módja a levesvárásnak. Adhatjuk ebéd és vacsora el?tt, télen-nyáron egyaránt. Nyáron jégbe hûtve.
Leves után bort nem adunk. Az el?étel után
száraz bort, szekszárdi bikavért, vagy szekszárdi
rizlinget, pecsenye után szekszárdi édes vörösbort.
Szárnyas után könnyebb bor kell, bikavér vagy
édes vörös. Tésztához jöhet a sötét
vagy fehér csemegebor és utána a vörös ürmös,
melyek változatlanul ott maradhatnak a feketekávéhoz
is.
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
A sörös koktélokban sok minden nagyszerű. Az egyik az, hogy igenis vannak. A másik, hogy elkészítésükkor nek kell komoly képpel abban a fémkukában rázogatni ôket, a legritkább esetekben kell tört jeget adogatnunk hozzájuk, és koktélcseresznyével sem tanácsos díszíteni ôket, mert az úgy festene egy sörkoktélon, mint boxeralsón a bojt...
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 narancs reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál rum
0,5 dl vörösbor
vaníliarúd
édesítőpor
A gyümölcsök reszelt héját 1,5 dl vízbe kerverjük és felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliarúddal és édesítőporral ízesítjük tetszés szerint.
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
Tipikus téli ital lehet a fahéjas almaital. Illatával, ízével tökéletes élmény a hideg téli napokra!
Ami kell hozzá:
2,5 dl kalóriaszegény almalé
1-2 citromkarika
fahéj
édesítőszer
Az almalevet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a citromkarikákat. Egy kevés fahéjjal és édesítőszerrel ízesíthetjük, tetszés szerint. Fogyasztás előtt érdemes egy kicsit állni hagyni!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu