Koktél Blog: 2009. október

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 678 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 678 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 678 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 678 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja - 2009. október

network.hu

Ha már pár nappal ezelőtt a Kávéfüggők  Klubjában említettük George Clooney-t és a Nespresso új kampányát, miért is ne írhatnánk arról, mi is a kedvenc koktélja ennek a kisfiús mosolyú sármőrnek, aki minden nő szívét megdobogtatja?

 


Mert bizony van neki ilyen, mégpedig meglepő módon egészen nőies ital, a neve: Raspberry Cheesecake, ami  nevével ellentétben jelen esetben nem egy epres sajttorta receptje, hanem a következőképpen készül:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

Hozzávalók:

 

2 cl vodka
3 cl málna likőr
1 cl creme de cacao white
1 kanál mascarpone sajt
1 kanál vaníliafagylalt

Elkészítése: A shake-ert töltsük meg jéggel, öntsük bele az összetevőket majd jól rázzuk össze.

Tovább 

Igazán Halloween-re való a Bloody Mary elnevezésű koktél, hiszen VIII. Henrik véreskezű lányáról, Máriáról kapta nevét.

 

New York-ban 75 éve keverték először ezt az italt, mely tabasco szószból, vodkából és paradicsomléből tevődik össze.

 

network.hu

 

 A koktél eredeti neve Red Snepper volt, majd ki tudja miért, később megváltoztatták, és a XVI. századbeli Véres Mária gúnynevű - akit azért illettek eme névvel, mert különös kegyetlenséggel próbálta visszaállítani a katolikus egyház uralmát országában - királynőt tisztelték meg azzal, hogy koktélt neveztek el róla.

Tovább 

 

network.huKözeleg november elseje, a halottak napja, előtte , október 31-én pedig a mindenszentek előestéje, ami angolszász országokban a halloween ünnepe. Hasonló a mi farsangunkhoz, különböző szertartások kapcsolódnak hozzá, de a legfontosabb, hogy mindenki ijesztő jelmezekbe bújik, és félelmetesre dekorált helyszíneken bulizik borzasztó nagyot.

 

Ha pedig buli, akkor koktélok, méghozzá az alkalomhoz a legjobban illőek.

 

Az egyik legjellemzőbb halloween koktél a Bloody Brain, vagyis Véres Agy.

Utolsó hozzászólás

Nagy Regina üzente 8 éve

Nekem nem akar megmaradni a likőr a pálesz tetején!!!! :,( Miééééééééééért???? :(

Tovább 

network.hu

Igen eredeti ötlet hódít néhány amerikai nagyvárosban: a mixerek új próbálkozása a kevert italok füstös ízesítése.

 

 

A füstös íz elérésének legegysezrűbb módja, az ú.n. folyékony füst (egy eredetileg az ételek ízesítéséhez kitalált termék) használata. Ám ahogy az igényes szakács is friss alapanyagokból dolgozik, az igényesebb mixerek is maguk füstölnek inkább a „konzervfüst” helyett. Ilyenkor a poharakkal kezdik az eljárást, azokat is megfüstölik cseresznye- vagy diófaforgácson.

Tovább 

Barna – MudSlide

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

 

 

- 3 cl ír krémlikőr

- 3 cl kávélikőr

- tejszín

- jég

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük és Max Mara barna ruhájában fogyasztva garantált a hatás: nem maradunk észrevétlenek.

 

 

network.hu

 

 

Fehér – Sambuca

 


 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

-         4 cl Sambuca

-         2 cl kávélikőr

-         Kakaópor

-         jég

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a nagyon légies, könnyű és nőies koktélt olasz likőrspecialitásból készítjük el. 4 cl Sambuca-t keverünk össze 2 cl kávélikőrrel és jéggel, a végén kakaóporral díszítjük és Elie Saab kreációjában fogyasztva biztosan nem fogjuk az őszt kellemetlennek érezni.

Tovább 

Pink - Cointreaupolitan

 

network.hu

 

Hozzávalók:

 

-        

-      5 cl Cointeau

-         3 cl vörös áfonyalé

-         2 cl citromlé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hozzávalókat összerázzuk és Martinis pohárban szolgáljuk fel. Színében a szexi 60-as éveket idézi ez a koktél. Ahogy Versace ruhakölteményei is.

 

 

network.hu

 

 

 

Narancs – Twini Sangria


network.hu

 

 

 Hozzávalók:


- 4 cl Twinnings Lady Grey Tea

- 8 cl könnyű fehérbor (pl. Chardonnay)

- 1 cl barackszörp

- kockára vágott idénygyümölcs

 

 

 

 

 

 

 

A hozzávalókat összekeverjük, és fogyasztás előtt hűtőben hűtjük legalább 30 percig, majd jéggel szervírozzuk. A narancsszín vidító hatását senki sem vitatja el, ezt bizonyítják Prada, Ralph Lauern és Christian Dior modelljei is.

 

 

network.hu

 

 

 

 

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu