Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2009. június 23-24-én zajlott a „Bar 09” (The Bar Show 2009 London) elnevezésű rendezvény Londonban, az Earls Court kiállítási centrumban. Ez a kilencvenes évek vége óta szerveződő báripari szakkiállítás az egyik legrégebbi és legrangosabb szakipari program az európai régióban.
A második napon a tokiói Suzuki Takayuki adott elő arról, hogyan is kell a japán precizitást a koktélospohárba transzformálni megfelelő szakértelemmel és eszközhasználattal. A japán whiskyk táguló világába természetesen ugyanúgy betekintést nyertek az érdeklődők.
Marcelo de Ferrari és John Gakuru – aki 2008-ban az első Kávé- és Koktélfesztivál révén Magyarországon is járt – a brazil cachaca és caipirinha világát mutatták meg. Jose Louis Ortiz előadása a tequiláról, Mexikóról, a batangáról és a Margaritáról, a kubai Joel Menes Leoné pedig a rum világáról, Havannáról, a tradíciókról és a mai karibi koktéléletről szólt.
Nem volt hiány mixerversenyekben sem. Az egyik legrangosabb, a Theme – Best Bartender Competition döntője már évek óta a Barshow-n zajlik az International Flair Conventionnel egyetemben.
A Tequila Nagykövetség, a 2008-as kiállítás legnépszerűbb programja természetesen az idei show-n is megszerveződött. A filmvetítéssel egybekötött előadás-sorozat és tequilakóstolás az egyik legforgalmasabb helyszíne volt a kiállításnak. A világszinten talán legnagyobb nevű tequilanagykövetek, Tomas Estes, Julio Bermejo és Phillip Bayly csaknem harmincféle termékről értekeztek a két nap folyamán, az előállítástól az exporton át felhasználhatóságukig.
A legemlékezetesebb pillanatok közé sorolandó, mikor az elméleti szakemberek átadták a helyet néhány igazán jó bártendernek, akik mindent elkövettek, hogy a Nagykövetség vendégei mosolyogva töltsék a standok között a nap hátralévő részét. Mindeközben ha valakit nem nyűgöztek le az előadások, vagy nem kedvelte meg a tequilát, sétálgathatott wyborovás Bloody Maryvel a kezében, kóstolhatott Funkin-pürét, különféle vodkákat önmagában vagy úgynevezett pretox itallal, gyümölcslevet, szirupokat, szurkolhatott a versenyzőknek, vagy egyszerűen csak beszélgetett a kollégákkal Szlovákiából, Németországból, Brazíliából.
Általános vélemény volt a látogatók között, hogy az angol piacon a multicégek termékei mellett az utóbbi években sok manufaktúra és kisvállalkozás által előállított termék jelent meg, és ez a tendencia csak erősödni látszik. Az egyre népszerűbb delikát italfogyasztás révén megnőtt az olyan szénsavas üdítők és gyümölcslevek száma, amelyek lekövethető összetétellel bírnak, illetve ellenőrzött gazdálkodásból származnak, és semmi közük a multik által előállított ipari masszához. Megfigyelhető továbbá, hogy a megrendelők, bármenedzserek, bártenderek igenis igénylik és keresik azokat az egyéni termékeket, amelyek segítik definiálni bárjuk vagy éttermük arculatát.
A kétnapos program zárásaképpen a Beefeater gin „24” nevű prémium termékének apropóján extravagáns garden partyt szervezett a szakma krémjének. Az Angliában 2008 októberében, 2009 tavaszán pedig az USA piacán debütáló gin a japán sencha tea, a grapefruithéj és a kínai zöld tea speciális keverékétől egészen új színfoltot jelent a ginek világában. A helyszín, a grillételek, a 24-gyel készült koktélok, no és persze a társaság igazán kivételessé tette a kétnapos program utolsó óráit.
szerző: Kovács Eszter
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Báripari szakkiállítás Londonban - The Bar Show 2009 - 1. nap
Szilveszteri koktélok
Francia koktél szerelmeseknek
Sztárok kedvenc koktéljai - Madonna