Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Igen eredeti ötlet hódít néhány amerikai nagyvárosban: a mixerek új próbálkozása a kevert italok füstös ízesítése.
A füstös íz elérésének legegysezrűbb módja, az ú.n. folyékony füst (egy eredetileg az ételek ízesítéséhez kitalált termék) használata. Ám ahogy az igényes szakács is friss alapanyagokból dolgozik, az igényesebb mixerek is maguk füstölnek inkább a „konzervfüst” helyett. Ilyenkor a poharakkal kezdik az eljárást, azokat is megfüstölik cseresznye- vagy diófaforgácson.
|
|
Fehér – Sambuca
Hozzávalók:
- 4 cl Sambuca
- 2 cl kávélikőr
- Kakaópor
- jég
Ezt a nagyon légies, könnyű és nőies koktélt olasz likőrspecialitásból készítjük el. 4 cl Sambuca-t keverünk össze 2 cl kávélikőrrel és jéggel, a végén kakaóporral díszítjük és Elie Saab kreációjában fogyasztva biztosan nem fogjuk az őszt kellemetlennek érezni.
Narancs – Twini Sangria
Hozzávalók:
- 4 cl Twinnings Lady Grey Tea
- 8 cl könnyű fehérbor (pl. Chardonnay)
- 1 cl barackszörp
- kockára vágott idénygyümölcs
A hozzávalókat összekeverjük, és fogyasztás előtt hűtőben hűtjük legalább 30 percig, majd jéggel szervírozzuk. A narancsszín vidító hatását senki sem vitatja el, ezt bizonyítják Prada, Ralph Lauern és Christian Dior modelljei is.
Az őszről mindig kicsit az elmúlás, az őszi fáradtság, a depresszió, a korán sötétedés jut eszembe. Ezért most kaptam az alkalmon, és olyan örömforrásokra vadásztam, amik megszépíthetik, édessé teszik, sőt talán megkedveltetik szegény őszt, mely tulajdonképpen színeivel az egyik legszebb hónapunk.
Álljon itt öt vagány koktél, ötféle stílusos ruhával, hogy az ősz is kedvenc hónapunk legyen.
Zöld - Twini Julep
Hozzávalók:
- 12 cl Twinnings Green Tea&Mint
- fél lime
- 4-5 mentalevél
- 2 kk.
Az abszolút ász, legalábbis hazai viszonylatban
ez viszi a prímet. Valószínűleg a létező legerősebb koktélok egyike, félelmetes
hírét csak a divatos fogyasztási metódusa előzi meg.
Ha ilyet rendelünk egy bárban, készüljünk fel rá, hogy kettőnél többet sehol sem fognak kihozni nekünk, de ebből mi profitálhatjuk a legtöbbet, bízzunk a szakemberek ítéletében.
Összetevői: Grenadine szirup, Sambuca (olasz likőr, amelyet főként ánizzsal és feketebodzával ízesítenek, alkoholtartalma 40%), görög brandy, egy bivalyerős rumfajta (80%) kerül az egyik pohárba.
Szintén egy árulkodó nevű koktélról van szó. A kamikaze japán szó, jelentése: isteni szél. És ennek megfelelően szélvész gyorsan lerészegedhetünk tőle, utána pedig úgy érezhetjük magunkat, mint akinek az agyán átfúj a szél, vagy mint az autentikus kamikázék egy sikeres bevetés után.
Ragozhatnánk tovább is, de a lényeg annyi, hogy ez a kis savanyú koktél felespohárban kerül elénk, egyhajtásra fogyasztjuk, a vodka lefagyasztott ízét nem is érezzük, és eleinte a hatását sem.
2009. június 23-24-én zajlott a „Bar 09” (The Bar Show 2009 London) elnevezésű rendezvény Londonban, az Earls Court kiállítási centrumban. Ez a kilencvenes évek vége óta szerveződő báripari szakkiállítás az egyik legrégebbi és legrangosabb szakipari program az európai régióban.
A második napon a tokiói Suzuki Takayuki adott elő arról, hogyan is kell a japán precizitást a koktélospohárba transzformálni megfelelő szakértelemmel és eszközhasználattal.
Ezt a beszédes nevű koktélt egy Donn Beach nevű bártulajdonos keverte először az 1930-as években. Egyik barátján tesztelte az ízeket, akinek annyira ízlett a keverék, hogy rögtön hármat le is tolt belőle. Következő nap úgy fogalmazott, hogy inkább halottnak érezte magát semmint élőnek az eset után. Így kapta a Zombie nevet, és ezek után éveken keresztül fejenként legfeljebb két koktélt lehetett fogyasztani Donn bárjaban.
Napjainkra a recept átalakult kissé, rengeteg változata létezik, ami viszont közös bennük az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütős.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu