Koktél: blog

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja

network.huEzekben a koktélokban az abszint volt a kötelező alapanyag, a versenyzőknek pedig improvizálniuk kellett.

 

Íme a III. helyezett: Franek György összekevert egy fél abszintot, 3 cl Bacardi lemont, 2 cl fehér csoki Monin szirupot, 2 cl zöldalma csoki Monin szirupot, 2 cl zöldalma Monin szirupot, felhúzta ásványvízzel, fél friss lime-mal, 4-5 bazsalikomlevéllel.

 

A II. helyezett, Gulyás Csaba 1 rész abszintot kevert össze fél friss piros grapefruit levével, kétharmad Passion Pure Monin-nal, 2 gerezd lime-mal és 1 kanál vadhibiszkusz virág levével.

Utolsó hozzászólás

Kovács Andrea üzente 15 éve

Engem az a megtiszteltetés ért hogy kivételesen a kostoló zsűri tagja lehettem, és nem mint versenyző vettem részt:-)
kivételes alkalmak egyike volt ez a verseny,végre a legdurvább álom megvalósulhatott...

Tovább 

 

network.huJúnius 9-én, Dobogómajoron volt az I. Legdurvább Mixerverseny, ami a főszervezőről, Horváth „Legdurvább” Rolandról kapta a nevét. A szakma régi nagy öregjei, pl. Lajsz András is jelen volt az eseményen.

 

 

Klasszikus kategóriában a versenyzőknek „Van Gogh” címkés abszintot kellett alapanyagnak használniuk, előzetes felkészülés nélkül kellett ebből a markáns, kesernyés italból szerethető koktélt varázsolni. Hölgyversenyző lett a nyertes: Kocsis Lilla, a Boutique – Bar mixere.

Utolsó hozzászólás

Tóthné Gabi üzente 15 éve

Gratulálok a győzteseknek.

Tovább 

 

 

network.hu A koktél hangású vagy kinézetű "pancsok" mellé a társadalom túlnyomórészt a Szex és New York-ot asszociálja, műkörmöket meg rúzsfoltos pletykákat, és megfeledkezik teszem azt a Nagy Lebowski-ról.

És arról, hogy ami a nőknek szép, fincsi és sokáig tart, az a férfiaknak erős és hatékony, tehát a gyors és elegáns lerészegedést szolgálja.

 

 

Gyakorlatilag itt két-három alkotóelemből összeállított rövidekről beszélünk, azt pedig mindenki tudja, hogy a megtrükközött tömény még gyorsabban és biztosabban eljuttat bárkit a kívánt búfelejtő/feszültségoldó tudatállapotba.

Tovább 

network.huA füstös talponállókból jól ismert rigó valójában a történelem első koktéljainak magyar leszármazottja.

A koktélok születési idejét legtöbben valahová a szesztilalom idejére pozícionálják, pedig az első, söralapú kevert ital, a radlermass 1922-ben, egy pince mélyén stikában készült porlepte torkú hétvégi biciklistáknak.

A sörkoktélok, mint a Ruddy Mary, a Dog's nose vagy a Churchill nyáridőben bőséggel fogynak a legelőkelőbb koktélbárokban is.

Utolsó hozzászólás

kelemen lászló üzente 15 éve

szomjas lettem

Tovább 

Elmehagyott jégkocka fagyasztó formák arra az esetre, ha már a legkülönlegesebb koktélt is unnád... és egy házi koktélpartin is óriási sikereket arathatsz  protézis, dinoszaurusz, vagy LEGO kocka alakú jeget pottyantva a felszolgált italokba.

 

 

network.hu

 

 C64 nosztalgia fagyasztott űrlényekkel, sikítóan rikító színű koktélokhoz, kockáknak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hués egy másik klasszikus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 ezt fapofával szolgáld fel...

Tovább 

Long Island Ice Tea koktél

 

Üdv minden koktélrajongónak!

A mostani koktél receptet ajánlom mindenki figyelmébe, aki a Mojito őrületből felébredve egy kicsit ütősebb, sötétebb hangulatú, mégis kifejezetten könnyű és nyári koktélra vágyik.

 

 

network.hu

Hozzávalók:

 

0.5 Vodka
0.5 fehér Rum
0.5 Tequilla
0.5 Gin
0.5 Cointreau vagy Triple Sec
cukorszirup
citromlé
Coca Cola

Elészítés:


Miután egymásra töltöttük a röviditalokat, és a 0,5 rész cukorszirupot, töltsünk rá citromlevet.

Tovább 

Akárki akármit mond, az igazi B52 koktél lángol, mint a bombázórepülőből kidobott bombák, amikor becsapódnak. Egy csomó recept megfeledkezik a koktél legutolsó összetevőjéről: a tetejére csorgatott rumról, amit meg lehet gyújtani, hogy aztán egy gyors, és határozott húzással a földre terítsen minket a bomba ereje.

 

network.hu

 

Szóval a B-52 koktél receptje:


Hozzávalók:
-½ rész Triple Sec vagy Cointreau (narancslikőr)
-½ rész kávélikőr (pl. Kalúha vagy Tia Maria)
-½ rész ír krémlikőr (pl.

Tovább 

A skót Whisky


network.hu

A skót (scotch) jelző azt mutatja, hogy a whiskyt azon a tájon főzték és érlelték,  amelynek a nevét viseli. A scotch minden whisky közt a legösszetettebb, egyszerre édes és száraz, az ízek sajátos és szokatlan keveredésével.


 Az édes ízt a whisky fő összetevőjétől, az árpamalátától kapja, az egyedüli alkotóelemtől, amely az ital legfőbb jellemző tulajdonságát határozza meg. A whisky száraz jellegét a helyi mocsarakból származó tőzeggel futott kemencékben szárított, füstös aromájú árpamalátától, valamint a hangás és tőzegmocsaras területeken átrohanó patakok vizétől nyeri.

Tovább 

  • network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  1 Amire szükségünk lesz

 

fél kiló porcukor

fél liter habtejszín

fél liter vodka

6 tojás

egy rúd vanilia

 

  • 2 Forraljunk! Vegyünk elő egy legalább 1-másfél literes tálat, majd öntsük bele először a tejszínt. Ehhez adjuk hozzá a porcukrot, majd az egészet helyezzük kis lángra.

Tovább 

A KOKTÉLOK ALAPJA


network.hu A koktél alapvető és megkülönnböztető összetevője, mely mindig a teljes ital­mennyiség több mint 50%-a. Valójában azonban, ritka kivételtől eltekintve, a tel­jes tömeg több mint 75%-át jelenti. Az igazat megvallva az alapnak mindig egy­nemű szeszes italnak kell lennie, mely fő jellegzetességével meghatározza a kok­tél tipusát, mint peldául a gin a Martini-ét, a whisky a Manhattanét, vagy a rum a Daiquiriket. Bizonyos korlátok között azonban kombinálni lehet két vagy több (ez utóbbi igen veszélyes) szeszes italt mint alapot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szép összefoglaló):):)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu