Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezekben a koktélokban az abszint
volt a kötelező alapanyag, a versenyzőknek pedig improvizálniuk kellett.
Íme a III. helyezett: Franek György összekevert egy fél abszintot, 3 cl Bacardi lemont, 2 cl fehér csoki Monin szirupot, 2 cl zöldalma csoki Monin szirupot, 2 cl zöldalma Monin szirupot, felhúzta ásványvízzel, fél friss lime-mal, 4-5 bazsalikomlevéllel.
A II. helyezett, Gulyás Csaba 1 rész abszintot kevert össze fél friss piros grapefruit levével, kétharmad Passion Pure Monin-nal, 2 gerezd lime-mal és 1 kanál vadhibiszkusz virág levével.
Június 9-én, Dobogómajoron volt
az I. Legdurvább Mixerverseny, ami a főszervezőről, Horváth „Legdurvább”
Rolandról kapta a nevét. A szakma régi nagy öregjei, pl. Lajsz András is jelen
volt az eseményen.
Klasszikus kategóriában a versenyzőknek „Van Gogh” címkés abszintot kellett alapanyagnak használniuk, előzetes felkészülés nélkül kellett ebből a markáns, kesernyés italból szerethető koktélt varázsolni. Hölgyversenyző lett a nyertes: Kocsis Lilla, a Boutique – Bar mixere.
|
|
15 éve | Menyhárt Miklós | 0 hozzászólás
A koktél hangású vagy kinézetű "pancsok" mellé a társadalom túlnyomórészt a Szex és New York-ot asszociálja, műkörmöket meg rúzsfoltos pletykákat, és megfeledkezik teszem azt a Nagy Lebowski-ról.
És arról, hogy ami a nőknek szép, fincsi és sokáig tart, az a férfiaknak erős és hatékony, tehát a gyors és elegáns lerészegedést szolgálja.
Gyakorlatilag itt két-három alkotóelemből összeállított rövidekről beszélünk, azt pedig mindenki tudja, hogy a megtrükközött tömény még gyorsabban és biztosabban eljuttat bárkit a kívánt búfelejtő/feszültségoldó tudatállapotba.
15 éve | Menyhárt Miklós | 1 hozzászólás
A füstös talponállókból jól ismert rigó valójában a történelem első koktéljainak magyar leszármazottja.
A koktélok születési idejét legtöbben valahová a szesztilalom idejére pozícionálják, pedig az első, söralapú kevert ital, a radlermass 1922-ben, egy pince mélyén stikában készült porlepte torkú hétvégi biciklistáknak.
A sörkoktélok, mint a Ruddy Mary, a Dog's nose vagy a Churchill nyáridőben bőséggel fogynak a legelőkelőbb koktélbárokban is.
15 éve | Menyhárt Miklós | 0 hozzászólás
Elmehagyott jégkocka fagyasztó formák arra az esetre, ha már a legkülönlegesebb koktélt is unnád... és egy házi koktélpartin is óriási sikereket arathatsz protézis, dinoszaurusz, vagy LEGO kocka alakú jeget pottyantva a felszolgált italokba.
C64 nosztalgia fagyasztott űrlényekkel, sikítóan rikító színű koktélokhoz, kockáknak
ezt fapofával szolgáld fel...
15 éve | Tóth Gyula | 0 hozzászólás
Long Island Ice Tea koktél
Üdv minden koktélrajongónak!
A mostani koktél receptet ajánlom mindenki figyelmébe, aki a Mojito őrületből felébredve egy kicsit ütősebb, sötétebb hangulatú, mégis kifejezetten könnyű és nyári koktélra vágyik.
Hozzávalók:
0.5 Vodka
0.5 fehér Rum
0.5 Tequilla
0.5 Gin
0.5 Cointreau vagy Triple Sec
cukorszirup
citromlé
Coca Cola
Elészítés:
Miután egymásra töltöttük a röviditalokat, és a 0,5 rész cukorszirupot,
töltsünk rá citromlevet.
15 éve | Tóth Gyula | 0 hozzászólás
Akárki akármit mond, az igazi B52 koktél lángol, mint a bombázórepülőből kidobott bombák, amikor becsapódnak. Egy csomó recept megfeledkezik a koktél legutolsó összetevőjéről: a tetejére csorgatott rumról, amit meg lehet gyújtani, hogy aztán egy gyors, és határozott húzással a földre terítsen minket a bomba ereje.
Szóval a B-52 koktél receptje:
Hozzávalók:
-½ rész Triple Sec vagy Cointreau
(narancslikőr)
-½ rész kávélikőr (pl. Kalúha vagy Tia Maria)
-½ rész ír krémlikőr (pl.
15 éve | Tóth Gyula | 0 hozzászólás
A skót Whisky
Az édes ízt a whisky fő összetevőjétől, az árpamalátától kapja, az egyedüli alkotóelemtől, amely az ital legfőbb jellemző tulajdonságát határozza meg. A whisky száraz jellegét a helyi mocsarakból származó tőzeggel futott kemencékben szárított, füstös aromájú árpamalátától, valamint a hangás és tőzegmocsaras területeken átrohanó patakok vizétől nyeri.
A KOKTÉLOK ALAPJA
A koktél alapvető és megkülönnböztető összetevője, mely mindig a teljes italmennyiség több mint 50%-a. Valójában azonban, ritka kivételtől eltekintve, a teljes tömeg több mint 75%-át jelenti. Az igazat megvallva az alapnak mindig egynemű szeszes italnak kell lennie, mely fő jellegzetességével meghatározza a koktél tipusát, mint peldául a gin a Martini-ét, a whisky a Manhattanét, vagy a rum a Daiquiriket. Bizonyos korlátok között azonban kombinálni lehet két vagy több (ez utóbbi igen veszélyes) szeszes italt mint alapot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás