Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Minden szilveszterkor bezárunk egy ajtót, mögötte hagyva gondot, bánatot, a hétköznapok szürkeségét, és kinyitunk egy újat, amely derűt, boldogságot és sikert ígér. De addig is, amíg a siker várat magára, menjünk elébe a derűnek: kezdjük el az új évet finom, egzotikus koktélokkal!
16 éve | Medve Zsolt | 0 hozzászólás
Hamarosan eljön Szilveszter éjszakája, amikor mindenki ünnepli az év legvégét és köszönti az új évet. Szeretünk ilyenkor barátainkkal lenni, a hangulat fokozására pedig jó kis italokat fogyasztani.
A következő oldalon nagyon finom koktélok elkészítésének módját mutatják be, mint például a Bellinit, a Champagne Cocktailt vagy a Holy Bucketet.
A recepteket itt találod!
|
|
Ha nem is készülünk mixernek, nem árt tudnunk, már csak illendõség miatt is, milyen koktélfajták léteznek. Ebben a sorozatban négyféle besorolásról olvashattok.
1. Short Drinks
Daisies - ezek a kotélok minden esetben pálinka alapúak (leggyakrabban Bourbon ), citromlével, valamint egy kávéskanálnyi grenadin sziruppal (vagy más piros gyümölcsnektárral) shakerben készülnek, és kicsi, 12 cl-es poharakba, jégkockákra töltve tálalják õket. Általában friss mentalevéllel, vagy friss gyümölccsel díszítik, néha szénsavas ásványvízzel nyújtják.
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
Étkezés el?tt fehér ürmöst tegyünk vendégeink elé. Fogyasztása a legkellemesebb módja a levesvárásnak. Adhatjuk ebéd és vacsora el?tt, télen-nyáron egyaránt. Nyáron jégbe hûtve.
Leves után bort nem adunk. Az el?étel után
száraz bort, szekszárdi bikavért, vagy szekszárdi
rizlinget, pecsenye után szekszárdi édes vörösbort.
Szárnyas után könnyebb bor kell, bikavér vagy
édes vörös. Tésztához jöhet a sötét
vagy fehér csemegebor és utána a vörös ürmös,
melyek változatlanul ott maradhatnak a feketekávéhoz
is.
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
A sörös koktélokban sok minden nagyszerű. Az egyik az, hogy igenis vannak. A másik, hogy elkészítésükkor nek kell komoly képpel abban a fémkukában rázogatni ôket, a legritkább esetekben kell tört jeget adogatnunk hozzájuk, és koktélcseresznyével sem tanácsos díszíteni ôket, mert az úgy festene egy sörkoktélon, mint boxeralsón a bojt...
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 narancs reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál rum
0,5 dl vörösbor
vaníliarúd
édesítőpor
A gyümölcsök reszelt héját 1,5 dl vízbe kerverjük és felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliarúddal és édesítőporral ízesítjük tetszés szerint.
16 éve | tolnai gábor | 0 hozzászólás
Tipikus téli ital lehet a fahéjas almaital. Illatával, ízével tökéletes élmény a hideg téli napokra!
Ami kell hozzá:
2,5 dl kalóriaszegény almalé
1-2 citromkarika
fahéj
édesítőszer
Az almalevet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a citromkarikákat. Egy kevés fahéjjal és édesítőszerrel ízesíthetjük, tetszés szerint. Fogyasztás előtt érdemes egy kicsit állni hagyni!
16 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Alma fizz Tegyünk 1 ek almapálinkát és 1 ek piros gyümölcslevet a peszgőspohárba,
öntsük fel pezsgővel, keverjük meg. Díszítsük mindegyik poharat 1-1
vékony szelet almával.
Körte bellini
Pürésítsünk 3 érett körtét és osszuk el 6 pezsgőspohárba. Öntsük fel pezsgővel és díszítsük körteszeletekkel.
16 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Jáksó László porondmester azzal hülyítette a pöttömnyi kávézóban összezsúfolódott celebeket és újságírókat, hogy már kilenc kávén túl van. Akkor déli fél tizenkettõ volt. Mire túlestünk az Elsõ Magyar Kávé- és Koktélfesztivált beharangozó sajtóeseményen, már a tizenkettediknél tartott. A sarokban kuksoló hírességekrõl megtudtuk, nem isznak semmit, bár a mojito szót Erdõhegyi Brigitta és a rejtélyes nevû Ivan is kiejtette a száján. Medveczky Ilona legalább Acapulcón elszürcsöl egy koktélt, hisz' ott szokta meg.
Vana Tallinn (észtül Ó Tallin) 40%, 45% és 50% fokos selymes édes rumszerû koktélalap vagy likõr. Természetes fûszerek nyújtják kellemes aromakompozícióját: citrus olajok, fahéj és vanília.
16% fokos Bailey's szerû krémlikõr formában is kapható (Vana Tallinn Kooreliköör).
A likõr kellemes édes íze és aromája könnyen feledteti magas alkohol tartalmát, ami miatt könnyen veszélyessé válhat, fõként a "hammer and sickle" nevû koktélban, ahol orosz pezsgõvel keverik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu