Koktél: blog

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja

Minden szilveszterkor bezárunk egy ajtót, mögötte hagyva gondot, bánatot, a hétköznapok szürkeségét, és kinyitunk egy újat, amely derűt, boldogságot és sikert ígér. De addig is, amíg a siker várat magára, menjünk elébe a derűnek: kezdjük el az új évet finom, egzotikus koktélokkal!

 

folytatás

Hamarosan eljön Szilveszter éjszakája, amikor mindenki ünnepli az év legvégét és köszönti az új évet. Szeretünk ilyenkor barátainkkal lenni, a hangulat fokozására pedig jó kis italokat fogyasztani.

 

A következő oldalon nagyon finom koktélok elkészítésének módját mutatják be, mint például a Bellinit, a Champagne Cocktailt vagy a Holy Bucketet.

 

A recepteket itt találod!

 

Ha nem is készülünk mixernek, nem árt tudnunk, már csak illendõség miatt is, milyen koktélfajták léteznek. Ebben a sorozatban négyféle besorolásról olvashattok.

 

1. Short Drinks

 

Daisies - ezek a kotélok minden esetben pálinka alapúak (leggyakrabban Bourbon ), citromlével, valamint egy kávéskanálnyi grenadin sziruppal (vagy más piros gyümölcsnektárral) shakerben készülnek, és kicsi, 12 cl-es poharakba, jégkockákra töltve tálalják õket. Általában friss mentalevéllel, vagy friss gyümölccsel díszítik, néha szénsavas ásványvízzel nyújtják.

Tovább 

Étkezés el?tt fehér ürmöst tegyünk vendégeink elé. Fogyasztása a legkellemesebb módja a levesvárásnak. Adhatjuk ebéd és vacsora el?tt, télen-nyáron egyaránt. Nyáron jégbe hûtve. 


Leves után bort nem adunk. Az el?étel után száraz bort, szekszárdi bikavért, vagy szekszárdi rizlinget, pecsenye után szekszárdi édes vörösbort. Szárnyas után könnyebb bor kell, bikavér vagy édes vörös. Tésztához jöhet a sötét vagy fehér csemegebor és utána a vörös ürmös, melyek változatlanul ott maradhatnak a feketekávéhoz is.

Tovább 

A sörös koktélokban sok minden nagyszerű. Az egyik az, hogy igenis vannak. A másik, hogy elkészítésükkor nek kell komoly képpel abban a fémkukában rázogatni ôket, a legritkább esetekben kell tört jeget adogatnunk hozzájuk, és koktélcseresznyével sem tanácsos díszíteni ôket, mert az úgy festene egy sörkoktélon, mint boxeralsón a bojt...

 

network.hu

Hozzávalók:

 

1 narancs reszelt héja és leve

1 citrom reszelt héja

2 evőkanál citromlé

1 teáskanál rum

0,5 dl vörösbor

vaníliarúd

édesítőpor

 

A gyümölcsök reszelt héját 1,5 dl vízbe kerverjük és felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliarúddal és édesítőporral ízesítjük tetszés szerint.

Tipikus téli ital lehet a fahéjas almaital. Illatával, ízével tökéletes élmény a hideg téli napokra!

 

 

Ami kell hozzá:

 

2,5 dl kalóriaszegény almalé

1-2 citromkarika

fahéj

édesítőszer

 

Az almalevet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a citromkarikákat. Egy kevés fahéjjal és édesítőszerrel ízesíthetjük, tetszés szerint. Fogyasztás előtt érdemes egy kicsit állni hagyni!

 

Alma fizz

 

 

alma_390698260.jpg

 

Tegyünk 1 ek almapálinkát és 1 ek piros gyümölcslevet a peszgőspohárba, öntsük fel pezsgővel, keverjük meg. Díszítsük mindegyik poharat 1-1 vékony szelet almával.

 



Körte bellini


Pürésítsünk 3 érett körtét és osszuk el 6 pezsgőspohárba. Öntsük fel pezsgővel és díszítsük körteszeletekkel.

Jáksó László porondmester azzal hülyítette a pöttömnyi kávézóban összezsúfolódott celebeket és újságírókat, hogy már kilenc kávén túl van. Akkor déli fél tizenkettõ volt. Mire túlestünk az Elsõ Magyar Kávé- és Koktélfesztivált beharangozó sajtóeseményen, már a tizenkettediknél tartott. A sarokban kuksoló hírességekrõl megtudtuk, nem isznak semmit, bár a mojito szót Erdõhegyi Brigitta és a rejtélyes nevû Ivan is kiejtette a száján. Medveczky Ilona legalább Acapulcón elszürcsöl egy koktélt, hisz' ott szokta meg.

Tovább 

Vana Tallinn likõr

Vana Tallinn

Vana Tallinn

Vana Tallinn (észtül Ó Tallin) 40%, 45% és 50% fokos selymes édes rumszerû koktélalap vagy likõr. Természetes fûszerek nyújtják kellemes aromakompozícióját: citrus olajok, fahéj és vanília.

16% fokos Bailey's szerû krémlikõr formában is kapható (Vana Tallinn Kooreliköör).

A likõr kellemes édes íze és aromája könnyen feledteti magas alkohol tartalmát, ami miatt könnyen veszélyessé válhat, fõként a "hammer and sickle" nevû koktélban, ahol orosz pezsgõvel keverik.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu