Koktél: blog

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 684 fő
  • Képek - 327 db
  • Videók - 83 db
  • Blogbejegyzések - 105 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 216 db

Üdvözlettel,

Koktélozók Köre vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Koktélozók Köre blogja

Egy tálban jó habosra keverünk 1 tojássárgáját, 1 cl juharszirupot és 3 cl rumot.

Ezután hozzáöntünk 4 cl forró tejet, majd alapos keverés után elosztjuk a poharakban. Díszítésnek kevés kakaóport szórunk a tetejére és már iható is!

Fél liter almalevet felmelegítünk, majd kitöltjük 4 pohárba. Ízlés szerint 1-2 kockacukrot teszünk az italokhoz, majd 6 cl rummal feltöltjük a poharakat. Alapos felkeverés után, melegen fogyaszthatjuk.

 

network.hu

 

Ebben a videóban szemügyre vehetitek a koktél készítéshez használt eszközöket, és elleshetitek azt is, hogyan kell használni őket:

 

 

 

 A Molotov koktél barátságosabb formája ízletes koktél, de be is bombáz rendesen...

 

A koktél hozzvalói:

 

1 cl gin

1 cl vodka

1 cl curacao

2 cl pezsgõ

1cl cserenyszelikõr

 

 

(Ami a koktél történetét illeti, használata a finnek sajátos hadviselési stílusából ered, amit a szovjet tankok ellen vívtak a Téli háború idején. A finnek az ötletet egyébként a Spanyol polgárháborúból merítették.

 

A Finnországot bombázó Molotov szovjet külügyminiszter rádiónyilatkozataiban váltig állította, hogy a szovjet harci repülõk valójában élelmiszer csomagokkal," Molotov piknikkosarakkal"  igyekeznek jó húsban tartani a megtámadott népet.

Tovább 

Egy igazi csemege 1945-ből

A mindig vicceskedő Spike Jones (akit rendszeres kutyulnak össze Spike Jonze-val, vagyis fordítva) saját nevén futó showműsorral vált fergeteges sikerű sztárrá, rendre készítette el az ismert "easy-listening" slágerek szatirikus verzióját (néha edényekre hangszerelve is, sőt, ő volt a "cartoon music" műfaj megteremtője).  Íme a '40-'50-es évek nagy komédiásának ódája a koktélhoz

 

   

 

 

 

 

 

 

azaz "freestyle bartending", a koktélzsonglõrök mestersége. Üvegeket dobálnk, poharakat pörgetnek, shakert forgatnak, jégkockával bûvészkednek, kiskanalat hajlítanak...elképesztõ mutatványokkal szórakoztatják a tisztelt fogyasztót. Ez a felettébb dinamikus, tengeren túlról eredõ tudomány egyre nagyobb teret hódítnálunk is, bálokon, rendezvényeken, megnyitókon, partykon. Sokszor szinte hisztérikusan rajongva ünepelnek egy-egy tehetséges flair barmant.

Egy Flair Bartender nem csak a mixelést rázza ki kisujjból, de elsajátítva a stílust, a mûvészi kifejezésmódot, a mozdulatokat még nagyob népszerûségre, és forgalomra számíthat.

Tovább 

Én csak így hívom az alkoholmentes koktélokat, és mivel alkoholt ritkán, alkalmanként fogyasztok, a koktélt viszont nagyon szeretem, vadászom a legjobbakat. Íme, néhány különleges gyümölcs- és zöldség koktél recept szesztilalom idejére:

 

Bora Bora

 

1 dl ananászlé

6 cl marajcualé

1 cl grenadin szirup (azaz gránátalma szirup)

1 cl citromlé

 

A hozzávalókat shakerben keverjük, és vizespohárban szívószálal, díszítéssel szervírozzuk.

 

(a grenadin szirupot mi magunk is elkészíthetjük, ehhez csupán 4 liter víz, 4 kiló cukor, és másfél kiló gránátalma kell.

Tovább 

Ha év vége, akkor számvetés, a koktéloknak is kijár a maguk kis slágerlistája. Íme 2008 legkedveltebb koktéljai:

 

1. Mojito

network.hu

2. Margarita

3. Pina Colada

4. Punch exotic

5. Sex on the beach

6. Caipirinha

7. Tequila Sunrise

8. Blue Lagoon

9. Cuba Libre

10. Bloody Mary

11. Cosmopolitan

12. B-52

13. Daiquiri

14. Zombie

15. Americano

16. Gin Fizz

17. Long Island Ice Tea

18. Amour

19. White Russian

20. Kiss Cool

 

A nagy kedvencem sajnos csak utolsó elõtti helyre futott be az év végi összesítésben, (szégyenszemre!) de én maradok a jó öreg fehérorosznál, jövõre is.

Tovább 

A következõ nagyobb kategória a legismerteb és legközkedveltebb italokat sorolja be, így:

 

2. Long Drinks 

 

Bucks -  vagy szódával, vagy valamilyen szénsavas üdítõitallal készült frissítõ. De készülhet habzó borból, vagy pezsgõbõl is.Eredetileg gin alapú koktél volt, ez ma már nem megkötés, bármilyen töménybõl készülhet.

 

Frozen - ez a koktél direkt módon, tumbler pohárban készül, égetett szeszbõl és citromlébõl, szénsavas üdítõvel, vagy könnyû almaborral, habzóborral, gyömbérsörrel nyújtva - és persze sok jéggel.

Tovább 

Szilveszter előtt pezsgős koktélokról beszélgettünk a mai Női Magazinunkban. Jó tanácsokkal, otthon is elkészíthető italok receptjével segített Ludányi István mixer.

Koktélok sokfélék vannak, már az egyszerű méz vagy gyömbérsör is annak számít. Műsorunkban nem a kevcert italok történetéről, hanem az otthoni alapanyagokból Szilveszter estéjére elkészíthető italokról beszélgettünk Ludányi István mixerrel.

 

cikk folytatása

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu