Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Koktélozók Köre közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Koktélozók Köre vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Zombie koktél furcsán illeszkedik a halloween koktélok közé. Kinézetre egy kifejezetten elegáns, színében a nyári naplementére emlékeztetve úszik át narancsosból bíborvörösbe. Nem emlékeztet kifröccsenő vérre, vagy formalinban úszkáló emberi szervekre.
A bájos külső viszont vadállati belsőt takar. Elkészítéséhez legalább 3, de az sem baj, ha többféle rumot használunk, amiből az egyik kifejezett erős legyen, pl. Stroh rum, vagy Bacardi 151. Mellé használjunk legalább egyfajta fehér, és egyfajta barna rumot. Ezekből kerüljön egy-egy erősebb öntés a shakerbe, a fehéret kicsit eltúlozhatjuk, némi lágyítás céljából. Ijesszük meg egy kis baracklikőrrel, vagy –pálinkával. Ha karcosabbá akarjuk tenni, mehet bele egy kis Angostura (keserűlikőr). Küldhetünk rá egy kis gránátalmaszirupot, a végére pedig 2 féle gyümölcslével higítjuk, az egyik mindenképpen ananászlé legyen, a másik narancs, vagy ha különlegesebbre vágyunk, akkor papaya.
Rázás után long drinkes pohárba, lehetőleg talpas, ívelt, hosszú pohárba adjuk. Ha látványosak akarunk lenni, akkor az erősebb rumot ne a shakerbe, hanem a végén, a kész koktél tetejére öntsük óvatosan, majd gyújtsuk meg.
És miért Zombie? Gondoljuk végig, a 3 deciliteres pohárban van legalább 2 deci ital, aminek legalább a háromnegyede (vagyis legalább másfél deci) tömény szesz. Úgyhogy a Zombie nevet egész egyszerűen a fogyasztójára gyakorolt hatása miatt kapta. Markáns gyümölcsíze elveszi a koktél erejének ízlelhetőségét, így bátran fogyasztjuk, emiatt hamar úgy mozoghatunk és kommunikálhatunk, mint egy élőhalott.
A koktélt a 30-as években találta ki Donn Beach a Don the Beachcomber nevű szórakozóhely tulajdonosa, akinek egy idő után be kellett vezetnie egy 2 Zombie/fő napi limitet, miután a bár és a környék úgy nézett ki éjszakánként, mintha valóban a sírokból másztak volna elő a holtak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Klasszikus alkoholos és alkoholmentes koktélok
Halloween koktélok – Véres agy
1000 literes koktél Pécsett
Halloween koktélok - Bloody Mary